• Image 1
  • Image 2
Client Scott and Belinda Nowell
Date 2013
Location Hill Steet, Queenscliff

A well weathered two bedroom white cottage on a tiny sloping site was never going to cut it for a young, growing, highly adventurous couple, who also have a keen and appreciative eye for high-end design.  Key requirements for the new design were practicality, minimum maintenance, a home that matched their lifestyle and one that contacted with the street.

With minor excavation and a little pushing on council envelope controls, a three level home was made possible.  A rusting square tube with asymmetrical planning sits central on the site, with a protruding timber garage addressing the street with a more gentle/human scale.  Two levels of cantilevered off-form concrete projects to the sun and the view with the upper levels sheltering the lower garden level, which has almost tripled in size and usability.

The results are three very simply asymmetrically arranged boxes.  The gaps between provide arrival/entry indication, journey organization, view framing, and light control.